NIEUWS

Nieuw kleurrijk glasraam in zijkapel Sint-Baafskathedraal

In de tweede zijkapel aan de rechterkant van de Sint-Baafskathedraal is een nieuw glasraam te zien. Het is een ‘explosie van kleuren’. Het glasraam is van kunstenaar Harold Van de Perre uit Dendermonde, en werd gerealiseerd door het atelier Oidtmann uit Linnich (Duitsland). Het thema is Laudato Si’ (Geprezen zijt Gij), naar de aanhef van de strofen van het Zonnelied van Francisco Van Assisi (1226). Dat is ook de titel van de encycliek van paus Franciscus uit 2015 over ecologie.

Bron: Het Laatste Nieuws 2/10/2018 | Klik hier voor het volledige artikel

Nieuw glasraam in Sint-Baafskathedraal: explosie van kleuren

Bezoekers van de Sint-Baafskathedraal in Gent kunnen sedert enkele dagen een nieuw monumentaal glasraam bewonderen (tweede zijkapel rechts). Het glasraam werd mogelijk dankzij een schenking aan de kathedrale kerkfabriek. Het ontwerp is van kunstenaar Harold Van de Perre uit Dendermonde. Het werd uitgevoerd door het atelier Oidtmann uit Linnich in Duitsland.

Bron: Kerknet 21/9/2018 | Klik hier voor het volledige artikel.

Harold Van de Perre exposeert ‘Van het oude naar het nieuwe’…

Harold Van de Perre behoort zondermeer tot de markantste kunstenaars die Ninove in de twintigste  eeuw heeft voortgebracht. Zijn tachtigste verjaardag viert hij met een indrukwekkende tentoonstelling in het oud stadhuis van zijn geboortestad. Harold Van de Perre doopt zijn tentoonstelling ‘Van het oude naar het nieuwe’. “De tentoonstelling begint op 10 december 2016 en eindigt 15 januari 2017”, verduidelijkt hij. “Zo stappen we letterlijk van het oude jaar in het nieuwe, en kan ik, ergens halfweg, mijn vele vrienden en familieleden op verjaardagstaart trakteren.”

Bron : Pers Regio Dender 6/10/2016 | Klik hier voor het volledige artikel